x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

La Colla Castellera de Vacarisses, nova colla en formació de la CCCC

20-07-2021

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya ha aprovat la sol·licitud de la Colla Castellera de Vacarisses per entrar a formar part de l’entitat com a colla en formació. Amb aquesta nova admissió la CCCC té actualment 103 membres, dels quals 83 són colles de ple dret, 12 universitàries i 8 en formació.

La nova colla vallesana neix a finals de 2019 al municipi de Vacarisses (Vallès Occidental) a partir de l’experiència de diversos dels seus membres fundadors, que havien format part de les colles Castellers de Terrassa, Minyons de Terrassa i Castellers de Vilafranca. Les colles padrines de la nova entitat són els Castellers d’Esparreguera i els Castellers de Santpedor. Durant aquest temps d’aturada obligada per la pandèmia, la Colla Castellera de Vacarisses ha avançat en aspectes com el disseny del logotip, l’elecció del color de la camisa que serà argila i altres gestions administratives.

Per fer la sol·licitud d’entrada com a colla en formació a la CCCC, la nova entitat membre ha hagut de presentar una sèrie de documentació que els acredita com a entitat sense ànim de lucre legalment constituïda, la defensa i vetlla del fet casteller i els valors que representa i el compromís de les dues colles que els apadrinen. D’aquí un any la CCCC farà una avaluació dels assoliments tècnics de la colla (es requerirà, com a mínim, una actuació completa de 6) així com l’evolució del teixit social. 

Amb aquesta nova admissió, són vuit les colles en formació de la CCCC: Castellers de l’Adroc, Castellers de la Selva, Castellers de Mediona, Castellers de Sarrià, Castellers del Pallars, Colla Castellera de Cerdanya, Colla Castellera de l’Esquerra de l’Eixample.