x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

El món casteller representa un impacte de 9 milions d'euros anuals

28-09-2021

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) publica un informe amb les principals despeses que assumeixen les colles i l’impacte econòmic anual que representa l’activitat.

Aprofitant el temps d’aturada per la COVID-19 i amb la voluntat d'actualitzar les xifres de les que es disposaven sobre l'impacte econòmic dels castells (Diagnòstic de la gestió i organització de les colles castelleres, FURV-CCCC-Repsol, 2012), des de la Coordinadora es va proposar un qüestionari a les colles per tal de recollir la màxima informació i el més detallada possible sobre les despeses que assumeixen, agafant de referència la temporada 2019.

És important remarcar que els resultats i conclusions publicades a l’informe es basen en les respostes de les colles i altres dades facilitades sense requerir cap documentació per la seva justificació. No es tracta doncs d’un estudi científic sinó una valoració que s’entén com a prou acurada com per fer una aproximació de l’impacte que representa l’activitat castellera a nivell global.

De l’informe en destaquen xifres com els més de 460.000 € de despesa anual en autocars, 1.200.000 € en àpats col·lectius de colla, els quasi 300.000 en lloguer o hipoteca, o el milió i mig en serveis (bar, manteniment, comunicació i altres). Quant a les despeses assumides directament per les colles estem parlant d’un total de 5,5 milions d’euros anuals.

Si a aquesta xifra li afegim l'impacte secundari de les diades, els mitjans de comunicació, la CCCC i altres esdeveniment de rellevància com el Concurs de Castells de Tarragona, el món casteller representa un impacte de quasi 9 milions d'euros anuals al país. I això sense tenir en compte personal tècnic implicat, les diverses retransmissions de les diades bé sigui per ràdio o televisió, desplaçaments privats, l'impacte del turisme o l'efecte multiplicador de les diades, entre d'altres.

L'informe complet es pot consultar a l'apartat de Documentació diversa