x
Este sitio web utiliza cookies de terceros exclusivamente para recoger datos de análisis. Si continúa la navegación o cierra este aviso, usted aceptará su uso.
Información sobre las cookies
Top

El món casteller representa un impacte de 9 milions d'euros anuals

28-09-2021

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) publica un informe amb les principals despeses que assumeixen les colles i l’impacte econòmic anual que representa l’activitat.

Aprofitant el temps d’aturada per la COVID-19 i amb la voluntat d'actualitzar les xifres de les que es disposaven sobre l'impacte econòmic dels castells (Diagnòstic de la gestió i organització de les colles castelleres, FURV-CCCC-Repsol, 2012), des de la Coordinadora es va proposar un qüestionari a les colles per tal de recollir la màxima informació i el més detallada possible sobre les despeses que assumeixen, agafant de referència la temporada 2019.

És important remarcar que els resultats i conclusions publicades a l’informe es basen en les respostes de les colles i altres dades facilitades sense requerir cap documentació per la seva justificació. No es tracta doncs d’un estudi científic sinó una valoració que s’entén com a prou acurada com per fer una aproximació de l’impacte que representa l’activitat castellera a nivell global.

De l’informe en destaquen xifres com els més de 460.000 € de despesa anual en autocars, 1.200.000 € en àpats col·lectius de colla, els quasi 300.000 en lloguer o hipoteca, o el milió i mig en serveis (bar, manteniment, comunicació i altres). Quant a les despeses assumides directament per les colles estem parlant d’un total de 5,5 milions d’euros anuals.

Si a aquesta xifra li afegim l'impacte secundari de les diades, els mitjans de comunicació, la CCCC i altres esdeveniment de rellevància com el Concurs de Castells de Tarragona, el món casteller representa un impacte de quasi 9 milions d'euros anuals al país. I això sense tenir en compte personal tècnic implicat, les diverses retransmissions de les diades bé sigui per ràdio o televisió, desplaçaments privats, l'impacte del turisme o l'efecte multiplicador de les diades, entre d'altres.

L'informe complet es pot consultar a l'apartat de Documentació diversa