x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya es posa a disposició de tots els seus membres davant qualsevol situació d'abús

10-05-2022

Davant la creixent denuncia de situacions d’abús sexual en entitats, la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya ha fet un pas endavant recordant a totes les colles membres el Protocol de prevenció, detecció i actuació contra l’abús sexual infantil presentat en el marc de la III Jornada d’equitat en el món casteller celebrada a Salt el passat 27 de novembre.

Així mateix la CCCC es posa a disposició de les colles, com ha estat sempre, oferint suport inequívoc a les possibles víctimes, actuant com a bústia anònima de denúncies, suport i acompanyament en la gestió dels casos i seguint apostant per la formació com a eina de prevenció i canal imprescindible per avançar cap a una societat més justa.

El protocol és un document marc a partir del que s’havia treballat els mesos previs entre la Fundació Vicky Bernadet i Castellers de Barcelona, i que es posa a disposició de totes les colles a través de la Comissió d’Equitat de la CCCC per tal que pugui servir de model i cadascuna el pugui treballar i adaptar a les seves necessitats i realitats.

Tot i que ja són una majoria les colles que compten amb el seu protocol propi i/o han personalitzat el de la Fundació Vicky Bernadet, s’anima a totes elles a tenir-lo present i que se’n tingui constància per part de tots els equips tècnics i directius, així com la resta de membres de la colla.

Tot i el coneixement i expertesa que puguin tenir les persones membres de les comissions d’equitat/feministes de les colles, des de la CCCC es recomana que es compti amb el suport d’una entitat professional externa per aprofundir en certs aspectes que es vulguin treballar com a colla.

A més a més des de la Comissió d’equitat de la CCCC es van posar també a disposició de les colles diferents cartells amb missatges recordant la importància que la colla i el local d’assaig siguin efectivament entorns segurs per a la canalla. Els 7 cartells enllacen directament al protocol ASI a través d’un codi QR.