x
Aquest lloc web utilitza cookies de tercers exclusivament per recollir dades d'anàlisi. Si continua la navegació o tanca aquest avís, vostè acceptarà el seu ús.
Informació sobre les cookies
Top

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya es posa a disposició de tots els seus membres davant qualsevol situació d'abús

10-05-2022

Davant la creixent denuncia de situacions d’abús sexual en entitats, la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya ha fet un pas endavant recordant a totes les colles membres el Protocol de prevenció, detecció i actuació contra l’abús sexual infantil presentat en el marc de la III Jornada d’equitat en el món casteller celebrada a Salt el passat 27 de novembre.

Així mateix la CCCC es posa a disposició de les colles, com ha estat sempre, oferint suport inequívoc a les possibles víctimes, actuant com a bústia anònima de denúncies, suport i acompanyament en la gestió dels casos i seguint apostant per la formació com a eina de prevenció i canal imprescindible per avançar cap a una societat més justa.

El protocol és un document marc a partir del que s’havia treballat els mesos previs entre la Fundació Vicky Bernadet i Castellers de Barcelona, i que es posa a disposició de totes les colles a través de la Comissió d’Equitat de la CCCC per tal que pugui servir de model i cadascuna el pugui treballar i adaptar a les seves necessitats i realitats.

Tot i que ja són una majoria les colles que compten amb el seu protocol propi i/o han personalitzat el de la Fundació Vicky Bernadet, s’anima a totes elles a tenir-lo present i que se’n tingui constància per part de tots els equips tècnics i directius, així com la resta de membres de la colla.

Tot i el coneixement i expertesa que puguin tenir les persones membres de les comissions d’equitat/feministes de les colles, des de la CCCC es recomana que es compti amb el suport d’una entitat professional externa per aprofundir en certs aspectes que es vulguin treballar com a colla.

A més a més des de la Comissió d’equitat de la CCCC es van posar també a disposició de les colles diferents cartells amb missatges recordant la importància que la colla i el local d’assaig siguin efectivament entorns segurs per a la canalla. Els 7 cartells enllacen directament al protocol ASI a través d’un codi QR.