x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

Els Picapolls de la Gavarresa aturen la seva activitat

18-12-2023

La Colla Castellera de la Gavarresa ha comunicat oficialment a la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) la seva baixa a l’entitat després de cessar la seva activitat definitivament.

Els Picapolls van néixer el 2014 a la vall de la Gavarresa, entre el Bages i el Moianès, amb seu a la població d’Artés. Van escollir la camisa de color morat i van ser acceptats com a colla de ple dret de la CCCC el 2016. En aquests anys han assolit el 4de7, el 5de6 i el 2de6 com a millors castells de la seva història.

La pandèmia va aturar l’activitat social i castellera i això va perjudicar moltes colles que en la represa no han aconseguit arrossegar el volum de gent necessari per assajar i treballar els castells de la manera més segura i eficient.

El passat mes de març en la seva assemblea van decidir aturar l’activitat castellera per falta d’efectius als assaigs fins a arribar, malauradament, a la seva dissolució tot i els intents per reactivar l’activitat sense èxit.

Amb aquesta baixa, en l’actualitat formen part de la federació 102 colles de les quals set es consideren en procés de formació i 12 són colles universitàries.