x
Aquest lloc web utilitza cookies de tercers exclusivament per recollir dades d'anàlisi. Si continua la navegació o tanca aquest avís, vostè acceptarà el seu ús.
Informació sobre les cookies
Top

Els Picapolls de la Gavarresa aturen la seva activitat

18-12-2023

La Colla Castellera de la Gavarresa ha comunicat oficialment a la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) la seva baixa a l’entitat després de cessar la seva activitat definitivament.

Els Picapolls van néixer el 2014 a la vall de la Gavarresa, entre el Bages i el Moianès, amb seu a la població d’Artés. Van escollir la camisa de color morat i van ser acceptats com a colla de ple dret de la CCCC el 2016. En aquests anys han assolit el 4de7, el 5de6 i el 2de6 com a millors castells de la seva història.

La pandèmia va aturar l’activitat social i castellera i això va perjudicar moltes colles que en la represa no han aconseguit arrossegar el volum de gent necessari per assajar i treballar els castells de la manera més segura i eficient.

El passat mes de març en la seva assemblea van decidir aturar l’activitat castellera per falta d’efectius als assaigs fins a arribar, malauradament, a la seva dissolució tot i els intents per reactivar l’activitat sense èxit.

Amb aquesta baixa, en l’actualitat formen part de la federació 102 colles de les quals set es consideren en procés de formació i 12 són colles universitàries.