x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

La Nit de Castells 2018 se celebrarà el 27 de gener

14-12-2017

La dotzena edició de la Nit de Castells se celebrarà dissabte 27 de gener al Centre Cultural de Valls i lliurarà catorze premis de diferents categories, dos més que en la darrera cita. L’acte serà retransmès en directe a través de La Xarxa per a les televisions locals de Catalunya i pel canal 159 de Movistar +. La Nit és una iniciativa de la Revista Castells i està organitzada per aquesta publicació, per l’Ajuntament de Valls, La Xarxa de Comunicació Local i TAC 12.

La dotzena convocatòria de la Nit de Castells ja és en marxa. En els propers dies s’obre el termini per a la participació en els dos premis de fotografia, que enguany amplien dotació econòmica i nombre de premiats. I també en els propers dies finalitza la participació d’un dels premis ja en marxa: el concurs literari Els Xiquets de Valls, adreçat als alumnes de 5è i 6è d’educació primària dels centres educatius de l’Alt Camp.

Aquest és un dels dos premis nous que estrena la Nit de Castells. L’altre és el premi per votació popular de La Xarxa i TAC 12, que la cadena convocarà en els propers dies per a que siguin els mateixos telespectadors els qui emetin el seu vot. Aquests dos premis se sumen als dotze ja concedits en la darrera edició de la Nit i que tenen diversos jurats (les colles de gamma extra, els cronistes castellers, la Junta de la Coordinadora de Colles Castelleres, el Consell Assessor de la Revista Castells i la mateixa Revista Castells. També n’hi ha un altre que és per votació popular (fotografies a la pàgina de Facebook de la Revista) i un altre integrat per una comissió integrada per mestres i la mateixa Revista (el concurs literari). A més, la Nit també lliura els Premis Baròmetre Casteller, els únics dels quals ja es coneixen els guanyadors a hores d’ara, ja que premia les colles que han estrenat castell descarregat de pis superior i que enguany són sis (Marrecs de Salt, Castellers de Sant Cugat, Castellers de Berga, Tirallongues de Manresa, Jove de Barcelona i Esperxats de l’Estany).

La gamma de premis que lliura la Nit de Castells permet efectuar reconeixements tant a colles que han millorat i progressat en els seus registres com les que han destacat per la seva creativitat, a més de castells i places que han marcat la temporada, trajectòries exemplars en el món casteller, accions rellevants orientades a la canalla, les millors fotografies castelleres de l’any i l’Ambaixador Castells.

La Nit de Castells és la trobada social del món casteller sense fer castells. A la cita hi acudeixen dirigents de totes les colles castelleres, així com representants institucionals i del conjunt de l’univers casteller, com patrocinadors, periodistes, proveïdors i altres agents vinculats. La gala serà retransmesa, un cop més, en directe per les televisions locals a través de La Xarxa per a la Comunicació Local. També es podrà seguir pel canal 159 de Movistar +.