x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

La CCCC rep la donació de l’arxiu personal de Xavier Belloc

08-07-2020

El material cedit inclou llibres, reculls de premsa, fotografies i diferent material audiovisual

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) ha rebut la donació de diferent material relacionat amb el món casteller de l’arxiu personal de Xavier Belloc, que va morir a Sant Boi de Llobregat el passat mes de març.

Aquesta donació inclou més de 200 llibres, reculls de premsa de diferents publicacions des de 1976 fins l’actualitat, centenars de fotografies i material audiovisual en diferents formats, pòsters, una desena de quadres, jocs i altres materials relacionats amb els castells. Tot aquest material, que passa a formar part de l’arxiu de la CCCC, pot ser consultat a l’oficina de la Coordinadora situada a la plaça del Blat de Valls.

Xavier Belloc, que va ser un gran amant del fet casteller i un fidel seguidor de tota l’activitat, va estar vinculat als Castellers de Sant Boi, actius des de 1994 fins 2007. A més va crear un portal anomenat “Toc de castells” des d’on feia promoció de les entitats, mitjans i organismes del món casteller en una època on la difusió no era com en l’actualitat.