x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

TV3 emet aquest divendres l'audiovisual dels castells a la Unesco

08-09-2009

TV3 ha programat aquest pròxim divendres, coincidint amb la Diada Nacional de Catalunya, un especial amb motiu de la candidatura dels castells a la llista representativa del patrimoni cultural i immaterial de la humanitat de la UNESCO. Aquest programa especial consistirà en l'emissió de l'audiovisual "Castells", de deu minuts de durada, i que forma part de la documentació que el passat 30 d'agost es va lliurar a la UNESCO a París. L'emissió es farà a les 20:45, just abans del Telenotícies Vespre.


El documental, d'una gran bellesa plàstica, és una breu introducció a la realitat dels castells, tant des del punt de vista tècnic com històric, social i cultural. Es tracta d'un encàrrec del departament de Cultura i Mitjans de Comunicació realitzat per Lavinia Productora a partir de la idea original i guió de la Comissió Castells Patrimoni de la Humanitat (formada pel Centre per a la Promoció de la Cultura Popular i Tradicional, la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, la revista Castells i el Centre Unesco de Catalunya). La pròpia Televisió de Catalunya va cedir bona part de les imatges que hi apareixen.