x
Aquest lloc web utilitza cookies de tercers exclusivament per recollir dades d'anàlisi. Si continua la navegació o tanca aquest avís, vostè acceptarà el seu ús.
Informació sobre les cookies
Top

TV3 emet aquest divendres l'audiovisual dels castells a la Unesco

08-09-2009

TV3 ha programat aquest pròxim divendres, coincidint amb la Diada Nacional de Catalunya, un especial amb motiu de la candidatura dels castells a la llista representativa del patrimoni cultural i immaterial de la humanitat de la UNESCO. Aquest programa especial consistirà en l'emissió de l'audiovisual "Castells", de deu minuts de durada, i que forma part de la documentació que el passat 30 d'agost es va lliurar a la UNESCO a París. L'emissió es farà a les 20:45, just abans del Telenotícies Vespre.


El documental, d'una gran bellesa plàstica, és una breu introducció a la realitat dels castells, tant des del punt de vista tècnic com històric, social i cultural. Es tracta d'un encàrrec del departament de Cultura i Mitjans de Comunicació realitzat per Lavinia Productora a partir de la idea original i guió de la Comissió Castells Patrimoni de la Humanitat (formada pel Centre per a la Promoció de la Cultura Popular i Tradicional, la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, la revista Castells i el Centre Unesco de Catalunya). La pròpia Televisió de Catalunya va cedir bona part de les imatges que hi apareixen.