x
Este sitio web utiliza cookies de terceros exclusivamente para recoger datos de análisis. Si continúa la navegación o cierra este aviso, usted aceptará su uso.
Información sobre las cookies
Top

Sis colles del Camp de Tarragona participen al "Tots Som Una Colla"

26-05-2010

Sis colles del Camp de Tarragona participaran en el projecte d'integració de nouvinguts "Tots som una colla". Es tracta de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, la Colla Joves Xiquets de Valls, la Colla Jove Xiquets de Tarragona, els Xiquets del Serrallo, els Xiquets de Reus i els Nens del Vendrell. El projecte, que consisteix en la realització d'uns tallers d'introducció als castells adreçats a la població nouvinguda, s'ha presentat aquest migdia amb una roda de premsa al local dels Xiquets de Reus. El projecte, promogut per la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC), compta amb el suport dels departaments d'Acció Social i de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya.

Anna Guasch, vice-presidenta de la CCCC, ha explicat que el 2009 es va fer una prova pilot amb quatre colles de poblacions amb un alt índex de població immigrada, i que ha servit com a experiència per aplicar aquest any, quan el programa arriba a una trentena de colles de tot el país.

Per la seva part, Oriol Amorós, secretari per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya, ha explicat que la convivència al país no depén "només de l'esforç de les persones migrades per integrar-se", sinó que també demana l'acció de govern i la implicació de la societat civil. En aquest sentit, les colles castelleres "són una vegada més capdavanteres". A més, Amorós ha assenyalat que els castells són "una metàfora del procés de construcció social que volem que passi al nostre país", amb la participació de tothom més enllà de les diferències.

Adam Manyé, director dels serveis territorials de Cultura a Tarragona, ha destacat que la paraula clau del projecte és "invitació". Finalment, David Barceló, president dels Xiquets de Reus, ha destacat l'oportunitat que suposa per la colla participar en una iniciativa com aquesta i ha explicat que organitzaran els tallers coincidint amb la festa major de Sant Pere, per tal que els nouvinguts també puguin viure-la.