x
Este sitio web utiliza cookies de terceros exclusivamente para recoger datos de análisis. Si continúa la navegación o cierra este aviso, usted aceptará su uso.
Información sobre las cookies
Top

La CCCC accepta els Xics Caleros com a nou membre i tres colles en formació

04-12-2013

La junta de la CCCC va aprovar el passat dia 2 de desembre l'ingrés dels Xics Caleros com a nou membre de la Coordinadora. La colla de l'Ametlla de Mar es converteix així en la primera a superar la categoria de "colla en formació", via que també van inaugurar fa un any. Precisament en la mateixa reunió de junta també es va aprovar l'acceptació de tres nous projectes com a colles en formació: els Vailets de Gelida, els Castellers de l'Alt Maresme i els Engrescats de la URL.

Així, els Xics Caleros van ser la primera colla admesa en formació el passat 17 de desembre de 2012. Un any després, la junta de la CCCC ha valorat els progressos efectuats per la colla i ha considerat que el projecte ja és prou sòlid com fer el pas a membre de la Coordinadora. Entre d'altres, s'ha tingut en compte que la colla ha descarregat al llarg del seu primer any de vida més de 36 castells de sis pisos; que ha aconseguit un bon nombre de membres i una bona implantació a la seva població; que ha desenvolupat eines per esdevenir un projecte viable econòmicament; que s'ha dotat d'un equip sanitari, i que ha assistit a les jornades formatives organitzades per la CCCC. Amb la incorporació dels Caleros, el número de colles membres de la CCCC és de 66.

Pel que fa a les noves colles en formació, els Vailets de Gelida són de fet la recuperació d'una agrupació històrica que va desaparèixer a l'entrada del segle XXI. Els moviments per reactivar-la van arrencar fa uns dos anys però s'han intensificat aquests darrers mesos. Els Castellers de l'Alt Maresme són un projecte totalment nou, amb la particularitat que tot i que tenen la seu a Pineda de Mar volen esdevenir l'agrupació "local" de diverses poblacions de la zona. Finalment, els Engrescats de la URL són una colla universitària nova, vinculada a la Universitat Ramon Llull. El número actual de colles en formació és de 19.