x
Este sitio web utiliza cookies de terceros exclusivamente para recoger datos de análisis. Si continúa la navegación o cierra este aviso, usted aceptará su uso.
Información sobre las cookies
Top

Conveni per incorporar continguts castellers al currículum escolar

31-07-2013

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros; el rector de la Universitat Rovira i Virgili, Xavier Grau; i el president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC), Alfonso González, han signat aquest matí un conveni de col·laboració per a la implantació de continguts sobre el fet casteller al currículum d'infantil, de primària i de secundària. En concret, l'Institut de Ciències de l'Educació de la URV crearà grups de treball de professorat infantil, primària i secundària -tant de centres públics com de centres concertats- per a la generació de propostes didàctiques del fet casteller en els currículums d'aquestes etapes educatives.

El president de la CCCC ha destacat com aquest projecte encaixa perfectament en els objectius de l'entitat, i al mateix temps ha assenyalat com es tracta d'una iniciativa "molt ambiciosa", que suposa anar un pas més enllà del que s'ha fet fins el moment a nivell local, tant des de les colles com des dels centres d'ensenyament, ja que en aquest cas "no es tracta de dissenyar continguts que expliquin què són els castells, sinó materials en els que el món casteller és el fil conductor per explicar qualsevol assignatura: matemàtiques, física, ciències socials, etc". González també ha comentat el món casteller té uns valors "que es poden transmetre a les escoles". 

Per la seva banda, l'alcalde Ballesteros, ha posat com exemple d'una iniciativa similar d'èxit la introducció de continguts relacionats amb les festes de Santa Tecla a les escoles de Tarragona, la qual cosa ha servit per garantir "que les festes quedessin arrelades a les noves generacions". Ballesteros també ha destacat com aquest projecte, integrat dins la Biennal de Castells, té en principi un cost zero ja que es desenvoluparà a partir del capital humà de les institucions involucrades. 

Finalment, el rector de la URV ha qualificat la iniciativa de "molt valuosa" i ha explicat com, de fet, el departament d'Ensenyament participa de l'ICE, de manera que la difusió dels continguts que es dissenyin entre el professorat de tot Catalunya està garantida. 

El projecte el coordinarà l'exconseller Josep Bargalló. Al setembre s'obrirà un període per tal que mestres i professors de tot Catalunya puguin inscriure's en els grups de treball segons les seves especialitats. Es preveu que els primers materials estiguin disponibles per al curs 2014-15.