x
Este sitio web utiliza cookies de terceros exclusivamente para recoger datos de análisis. Si continúa la navegación o cierra este aviso, usted aceptará su uso.
Información sobre las cookies
Top

La CCCC, a la trobada de gestors de patrimoni immaterial de la humanitat

07-06-2013

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) ha participat en les sessions del primer Encuentro de Gestores del Patrimonio Inmaterial de la Humanidad, organitzat pel Ministeri de Cultura, Educació i Esports, i que s'ha celebrat els dies 6 i 7 de juny a Madrid. En la trobada hi han participat, entre d'altres, representants dels 13 elements que l'Estat té reconeguts per la Unesco a la llista representativa del patrimoni immaterial de la Unesco, així com en la relació de bones pràctiques: la Patum de Berga; el Misteri d'Elx; el Tribunal de les Aigües de València i el Consejo de Hombres Buenos de Múrcia; el silbo gomero; el flamenc; el cant de la Sibil·la mallorquí; la cetreria; la dieta mediterrània; les festes de la Mare de Déu d'Algemesí; la Fiesta de Los Patios de Córdoba; el Museu Escolar de Pusol i el Museo de la Cal de Morón, a més dels castells. 

La trobada ha analitzat quins han estat els efectes positius, així com els inconvenients, derivats del reconeixement de la Unesco. En aquest sentit, el gerent de la CCCC, Guillermo Soler, ha presentat la ponència "Notorietat, valors i autoafirmació: l'efecte Unesco en els castells", en el què ha explicant, entre d'altres elements, l'elaboració del document "Els valors socials del fet casteller" com a conseqüència de la inclusió dels castells a la Llista Representativa de la Unesco. Altres qüestions que s'han abordat han estat el turisme i el paper de les administracions.