x
Este sitio web utiliza cookies de terceros exclusivamente para recoger datos de análisis. Si continúa la navegación o cierra este aviso, usted aceptará su uso.
Información sobre las cookies
Top

Los Xics Caleros, admesos com a colla en formació segons el nou protocol

19-12-2012

La junta de la CCCC va aprovar aquest dilluns l'admissió de Los Xics Caleros, de l'Ametlla de Mar (Baix Ebre), com a colla en formació. Es tracta d'una decisió doblement històrica. D'una banda, perquè es tracta del primer cop que s'oficialitza un intent de crear una colla castellera a les Terres de l'Ebre. De l'altra, perquè és el primer cas en què s'aplicarà el nou protocol d'admissió de colles de nova creació, també aprovat per la junta de la CCCC, en compliment amb el programa aprovat en la darrera assemblea de l'entitat, i davant l'allau de projectes de noves colles arreu del país.

Aquest nou protocol té un doble objectiu: d'una banda, millorar l'acompanyament a les noves colles, donant un suport molt més efectiu per part de la CCCC; de l'altra, garantir que aquests projectes estiguin realment consolidats i siguin viables en el moment de l'ingrés efectiu a la Coordinadora. Per aquest motiu, es crea la categoria de "colla en formació" a la qual les noves colles es poden acollir durant el seu primer any de vida. Les "colles en formació" es beneficien de les cobertures que proporciona la Coordinadora, i alhora han d'anar complint una sèrie de requisits per demostrar que el projecte evoluciona favorablement. 

Pel que fa a Los Xics Caleros, aquest projecte de nova colla va nèixer al setembre, quan des de la Societat Cultural, Esportiva i Recreativa de l'Ametlla de Mar es van organitzar uns tallers de castells. El bon resultat dels tallers va fer que a l'octubre ja plantessin algunes construccions en públic, coincidint amb l'actuació a l'Ametlla dels Castellers de Vilafranca i els Xiquets del Serrallo. La voluntat de la nova colla és poder presentar-se ja de forma oficial per les festes de la Candelera, al febrer.