x
Este sitio web utiliza cookies de terceros exclusivamente para recoger datos de análisis. Si continúa la navegación o cierra este aviso, usted aceptará su uso.
Información sobre las cookies
Top

Una trentena de colles participen a la II jornada d'equitat del món casteller

28-11-2020

Una setantena de persones de més de 30 colles diferents han participat en la II edició de la Jornada d’Equitat del món casteller, que s’ha celebrat aquest dissabte de forma virtual. Aquest jornada està impulsada des de la Comissió d’Equitat de la CCCC, que va néixer fa dos anys amb la voluntat de donar suport a les diferents comissions i grups de treball de les colles (formació, espais de trobada, documentació, compartir dinàmiques, iniciatives, activitats, etc.), així com treballar la prevenció, la sensibilització i l’abordatge des de diferents àmbits de treball, com són l’educatiu o el jurídic.

La inauguració ha estat a càrrec del president de la CCCC, Sergi Font, que ha donat la benvinguda a totes les persones assistents i agraït la feina de la Comissió d’Equitat.

Núria Benítez (Castellers de Sabadell) i Elisabeth Arpal (Castellers de Terrassa) han estat les encarregades de presentar els resultats de l’enquesta d’equitat a través de la que, durant la temporada 2019, es van estar recollint les experiències i realitats de 1.871 persones de tot el món casteller, que van contestar tot un seguit de preguntes al voltant del masclisme, el racisme i lgtbifòbia.

A continuació Mireia Cebrian, del Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats (Cjas), ha impartit un taller educació sexual en espais de lleure en el que s’han pogut reflexionar sobre la importància del consentiment i les línies que només pot marcar cadascuna de les persones per tal que es respectin les seves necessitats i voluntats.

Cristina Rodríguez i Núria Loras, fundadores del Far Cooperatiu, han dirigit una sessió sobre llenguatge inclusiu, que ha tingut diferents moments de dinàmica participativa on s’han recollit experiències personals aplicades, en tot moment, al món i context casteller. Reflexió, eines i recursos per a avançar cap a un llenguatge inclusiu amb el que tothom se senti identificat. 

Per tancar la jornada, Inés Solé, vicepresidenta de la CCCC i responsable de la Comissió d’Equitat, ha presentat el document recomanacions per promoure colles castelleres lliures de violència. La Comissió proposa una sèrie de recomanacions que, a partir de l’experiència compartida a les taules de treball de la comissió, pretenen establir un marc inicial i orientatiu per garantir que les colles castelleres siguin espais segurs, inclusius i equitatius.

Aquesta era la II edició de la Jornada d’Equitat del món casteller després de la primera que es va fer presencialment el mes de novembre 2019 al Prat de Llobregat. Des de la Comissió es comença ja a treballar en la tercera edició el 27 de novembre de 2021... esperem que presencial!