x
Este sitio web utiliza cookies de terceros exclusivamente para recoger datos de análisis. Si continúa la navegación o cierra este aviso, usted aceptará su uso.
Información sobre las cookies
Top

Vermuts Miró llençarà el Vermut Casteller per Sant Jordi

05-10-2015

El Vermut Casteller, de l'empresa reusenca Vermuts Miró, serà a partir del pròxim Sant Jordi el nou producte llicenciat de la marca "Castells. Colles Castelleres de Catalunya", propietat de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC). El llicenciament implica que la venda del Vermut Casteller beneficia econòmicament el món casteller, en aquest per una doble via: d'una banda, perquè el vermut s'oferirà a preu de cost a totes les colles castelleres per tal que el puguin comercialitzar; de l'altra perquè per cada ampolla venuda la CCCC rep un ingrés en concepte de royalty. De fet, l'acord entre Vermuts Miró i la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya va ser ràpid, tant per la filosofia del projecte, com per la voluntat de la Coordinadora de sumar nous productes llicenciats dins la marca Castells.

El Vermut Casteller té la voluntat de ser dinàmic, d'esdevenir un producte fresc i canviant. És per aquest motiu que cada any variarà d'etiqueta, que sorgirà d'un concurs previ, que serà públic i que arrenca a partir d'avui mateix. Fins el 29 de febrer, qui ho vulgui podrà enviar la seva proposta. La decisió sorgirà d'un jurat format per persones amb una estreta relació amb el fet casteller i el món del disseny i el premi per al guanyador o guanyadora serà de 300 euros i el seu pes en vermut. A més a més, el seu nom serà present a l'etiqueta del primer Vermut Casteller, present als locals, els establiments i les places la propera temporada castellera.

Qualsevol persona podrà participar en el concurs, i hi podrà presentar tants treballs com cregui oportuns. Caldrà que respectin les característiques tècniques que indiquen les bases i que tingui una relacio? clara amb el fet casteller. Les propostes es poden enviar a vermutcasteller@mirosalvat.com.

Vermuts Miró va ser fundada a la ciutat de Reus a l'any 1957, pel pare de l'actual propietari Pere Miró. Pertanyent a la família Miró des dels seus orígens, a principis del segle XX, elaboraven vins aromatitzats i vins de licor. Posteriorment l'empresa es va especialitzar en la fabricació de productes envasats potenciant així la marca MIRÓ, dedicada principalment a l'elaboració del tradicional Vermut de Reus de conegut renom a tota Europa.

Miró uneix la tradició, ja que des dels seus inicis se segueixen mantenint les fórmules originals, amb una gran visió de futur, tant en matèria d'exportació com amb el Departament de I+D (Investigació i Desenvolupament). De fet, com en els castells, on el passat va estretament lligat a uns valors de modernitat que l'han convertit en universals.

Des de fa anys, Vermuts Miró ha estat al costat de projectes de cultura popular del seu entorn. Tot i vendre a Mèxic, Rússia, Holanda i tenir una forta presència a la Xina i USA, el Vermut de Reus ha estat al costat de la festa i el fet casteller. Ara, però, la seva voluntat és fer una passa endavant i situar-se com un col·laborador de totes les colles castelleres de Catalunya amb el naixement del Vermut Casteller.