x
Aquest lloc web utilitza cookies de tercers exclusivament per recollir dades d'anàlisi. Si continua la navegació o tanca aquest avís, vostè acceptarà el seu ús.
Informació sobre les cookies
Top

L'assemblea aprova els nous estatuts pràcticament per unanimitat

31-01-2010

L'assemblea de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) va aprovar aquest dissabte dia 30 de gener els nous estatuts amb 435 vots a favor, 15 en contra i 25 en blanc. A la proposta d'estatuts elaborada per una comissió de treball especialitzada i proposada per la junta s'hi van incorporar dues de les 26 esmenes presentades per les colles. L'assemblea es va celebrar a la Casa de Cultura de Valls.
L'assemblea ja havia aprovat fa un any l'elaboració d'uns nous estatuts que suposessin l'actualització dels fundacionals, datats del 1989, tant respecte la nova legislació com respecte les noves funcions i responsabilitats que en aquestes dues dècades ha anat assumint la CCCC.


Entre les novetats, cal destacar un preàmbul titulat "Del fet casteller" que destaca que aquest "és una expressió de referència dins la cultura tradicional i popular del nostre país". D'altres articles busquen una major estabilitat de la junta, alhora que es configura amb més precisió l'assemblea de colles com a màxim òrgan de la presa de decisions.
El president de la CCCC, Miquel Botella, ha destacat que "el nou text permet consolidar i donar suport estatutari a tasques que la Coordinadora ja estava fent a la pràctica". Botella també ha manifestat la seva satisfacció personal "per l'alt nivell de consens assolit".