x
Aquest lloc web utilitza cookies de tercers exclusivament per recollir dades d'anàlisi. Si continua la navegació o tanca aquest avís, vostè acceptarà el seu ús.
Informació sobre les cookies
Top

Arrenca l'agermanament entre els castells i les festes d'Algemesí

15-06-2012

El Patronat de la festa de la Mare de Deu de la Salut d'Algemesí i la Coordinadora de colles de castellers de Catalunya han iniciant un procés d'agermanament entre aquests dos elements reconeguts dins la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Unesco i que, a més, mantenen de fa anys lligams estrets. Cal tenir en compte que un dels elements més singulars de la festa major d'Algemesí són les muixerangues, amb una relació de parentiu clara amb els castells.

El primer pas per aquest agermanament es farà aquest diumenge a les 11:30 amb un acte públic a la Capella de la Troballa d'Algemesí (seu del Patronat de la festa), amb la signatura d'una declaració d'intencions per part de representants de les dues institucions. No serà l'acte d'agermanament pròpiament, que en principi es farà durant les festes de la Mare de Déu de la Salut els dies 7 i 8 de setembre, però sí que s'ha volgut aprofitar la coincidència aquesta cap setmana amb la Trobada de Muixerangues, en la què participen, a més de les dues muixerangues locals, els Xiquets de Tarragona i els Nens del Vendrell. Totes quatre colles actuaran dissabte al vespre a la plaça Major, però també estaran presents a l'acte de diumenge per tancar-lo amb una aixecada de pilars que simbolitzi aquesta voluntat d'agermanament.