x
Aquest lloc web utilitza cookies de tercers exclusivament per recollir dades d'anàlisi. Si continua la navegació o tanca aquest avís, vostè acceptarà el seu ús.
Informació sobre les cookies
Top

Els castells, en un col·loqui sobre patrimoni immaterial i sostenibilitat

05-07-2012

Els proper dilluns i dimarts 9 i 10 de juliol es farà a Barcelona el col·loqui de ‘Patrimoni Cultural Immaterial i desenvolupament sostenible', organitzat pel departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i per Unescocat, el Centre Unesco de Catalunya, i en la hi haurà una ponència sobre el fet casteller. 

El col·loqui pretén analitzar un dels aspectes més rellevants de cara al futur: la contribució que el patrimoni cultural immaterial pot aportar al desenvolupament sostenible, entès no només com un desenvolupament econòmic respectuós amb els recursos naturals, sinó també com aquell desenvolupament humà que millora les condicions de vida de les persones i la cohesió social i territorial. És per això que aquest col·loqui, amb la presentació d'experiències en aquest àmbit i la presència de tres experts internacionals, vol generar un debat que permeti progressar en els beneficis recíprocs que poden aportar el patrimoni cultural immaterial i el desenvolupament sostenible, dos aspectes fonamentals per garantir el futur de la humanitat.

El col·loqui s'estructurarà en tres sessions dedicades respectivament al desenvolupament social; al desenvolupament natural, i al desenvolupament econòmic, els tres eixos del desenvolupament sostenible. En cada sessió, una ponència internacional i quatre comunicacions serviran per centrar i estimular un debat que es pretén que sigui ric i fructífer. La ponència inaugural anirà a càrrec de Cécile Duvelle, cap de la Secció de Patrimoni Immaterial de la Unesco, i també s'aprofitarà el Col·loqui per fer la presentació del Pla Nacional per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport. La comunicació sobre els castells anirà a càrrec del gerent de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, Guillermo Soler. A més, s'oferirà als participants al Col·loqui la possibilitat d'assistir a l'assaig d'una colla castellera el dimarts al vespre. 

Més informació sobre el Col·loqui aquí