x
Aquest lloc web utilitza cookies de tercers exclusivament per recollir dades d'anàlisi. Si continua la navegació o tanca aquest avís, vostè acceptarà el seu ús.
Informació sobre les cookies
Top

Juny, setembre, maig i agost, els mesos amb més diades castelleres

17-01-2014

Juny, setembre, maig i agost, són, per aquest ordre, els mesos amb més diades castelleres, superant el centenar d'actuacions cadascun. Aquesta és una de les conclusions de l'anàlisi de les dades corresponents al 2013 de la Base de Dades Coordinadora-Jove de Tarragona (BDCJ). En aquest sentit, cal assenyalar en primer lloc com la BDCJ té registrats un total de 1093 actes amb presència castellera, però que d'aquests 259 corresponen a actes en què només es van aixecar pilars, i 834 a diades castelleres pròpiament. És sobre aquestes 834 diades que s'han elaborat la resta de quadres inclosos en aquesta notícia, començant per la distribució al llarg de l'any.

Pel que fa al nivell de les construccions intentades, si agafem com a indicador el castells més alt intentat en l'actuació, el grup més nombrós és el d'actuacions de castells de set.

Finalment, resulta interessant constatar com, respecte el número de colles participants, la diada més freqüent és aquella en la que participa una sola colla, seguida de les actuacions de tres. Les diades amb més de quatre colles són una raresa.