x
Aquest lloc web utilitza cookies de tercers exclusivament per recollir dades d'anàlisi. Si continua la navegació o tanca aquest avís, vostè acceptarà el seu ús.
Informació sobre les cookies
Top

El calendari social casteller, aquest cap de setmana amb l'Ara i El 3 de Vuit

14-12-2012

El calendari social Mas Albornà 2013, que ha comptat amb la col·laboració de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, es distribueix aquest diumenge amb el diari Ara arreu de Catalunya, i a partir d'avui mateix, a l'Alt Penedès, gràcies al setmanari El 3 de Vuit. El calendari estableix un paral·lelisme entre els valors socials del fet casteller i els de la fundació vilafranquina Mas Albornà, que treballa per a la integració laboral de persones amb discapacitat o malaltia mentals. Paral·lelisme que es tradueix en una sèrie de fotografies en què treballadors de Mas Albornà col·laboren amb castellers de diverses colles.

Aquest esperit de col·laboració i autosuperació es va reflectir en l'acte de presentació del calendari, aquest dijous al vespre, a Barcelona. Martí Solé, president de la Fundació Mas Albornà, va explicar que els castells "són una bona al·legoria del que fem a la fundació: allò que semblava impossible arriba a ser possible gràcies a la col·laboració". Solé va destacar també el salt qualitatiu aconseguit en aquesta sisena edició del caledari: fins ara la difusió havia estat comarcal, i ara passa a nacional gràcies a la intermediació de la CCCC. Per la seva part, el president de la CCCC, Sergi Valdé va afirmar: "Estic orgullós de fer castells justament per la capacitat d'integració que té aquesta activitat." Valdé també va recordar que van ser precisament valors com aquest els que van propiciar el reconeixement dels castells com a Patrimoni de la Humanitat per part de la Unesco fa dos anys. En l'acte també van participar els directors dels dos diaris que distribuiran el calendari gratuïtament entre els seus lectors, Carles Capdevila, de l'Ara, i Ricard Rafecas, d'El 3 de Vuit. "La nostra societat es preocupa molt d'aplaudir els que pugen, però no ens importa què els passa després. El que més m'agrada dels castells és que l'important no és arribar dalt, sinó descarregar-los, tornar a posar els peus a terra", va reflexionar Capdevila.

A més de la implicació de la CCCC i de setze colles castelleres, el calendari ha estat possible gràcies a la feina desinteressada d'un fotògraf i un equip de disseny gràfic. En aquesta sisena edició han estat Jemi Paretas (fotògraf) i Pep Casanellas de l'estudi CP Gràfics (estudi de disseny gràfic) els quals s'han encarregat de la imatge, la creativitat i el disseny. A més, el calendari ha comptat amb el patrocini de Motor Albet, Grau Maquinària, Heliexport, Unipresalud, Canon, Cafès Novell, Vaq Consulting i Gràfiques del Foix.