x
Aquest lloc web utilitza cookies de tercers exclusivament per recollir dades d'anàlisi. Si continua la navegació o tanca aquest avís, vostè acceptarà el seu ús.
Informació sobre les cookies
Top

El món casteller, disponible al mòbil amb l'aplicació de la Coordinadora

19-10-2012

L'aplicació per a telèfons mòbils de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, la primera oficial de tot el món casteller, ja està disponible a partir d'aquest dissabte per a la descàrrega per als smartphone amb sistema operatiu Android i en pocs dies ho estarà per dispositiu amb sistema operatiu iOS. L'aplicació, que es presenta dissabte en el marc del Fòrum Casteller amb motiu de la Fira de Santa Úrsula a Valls, permet als usuaris consultar des del seu telèfon mòbil l'agenda castellera, els resultats de les actuacions, tots els registres de la Base de Dades CCCC - Colla Jove Xiquets de Tarragona, notícies o fotografies, entre d'altres informacions, així com una personalització per la colla de la que siguin membres o simpatitzants.

Un dels elements destacats de l'app, anomenada simplement "Castells", és que l'agenda està geolocalitzada, de manera que l'usuari pot consultar-la establint una distància màxima des del punt on està, així com fer servir el GPS per a poder arribar al lloc exacte on se celebrarà la diada.

Una altra de les particularitats de l'aplicació és que l'usuari pot seleccionar la colla per la que senti més afinitat i, d'aquesta manera, personalitzar certs apartats, com ara l'agenda o els resultats, en els que es donarà prioritat als continguts relacionats amb l'agrupació que hagi seleccionat. D'aquesta manera, l'app de la Coordinadora pot ser utilitzada també com una primera App pròpia de cadascuna de les colles membres.

Finalment, tot i que el públic principal a què s'adreça l'App és el pròpiament casteller i aficionat, també inclou alguns apartats de divulgació que permetin una major comprensió del fet casteller a una persona que estigui a plaça mirant una actuació.

L'aplicació ha estat desenvolupada per l'empresa barcelonina Onionly i ha comptat amb el suport econòmic de la direcció general de Cultura Popular i Tradicional del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l'empresa Damm.