x
Aquest lloc web utilitza cookies de tercers exclusivament per recollir dades d'anàlisi. Si continua la navegació o tanca aquest avís, vostè acceptarà el seu ús.
Informació sobre les cookies
Top

La Cerdanya, la Selva i l'Esquerra de l'Eixample, tres noves colles en formació

16-04-2019

La junta de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya va aprovar aquest dilluns l’admissió com a nova colla en formació de la Colla castellera de l'Esquerra de l'Eixample. Aquesta nova agrupació té la seva seu al barri de l'Eixample de Barcelona i, amb ella, són ja 8 les colles de la ciutat comtal. Encara no té escollit el color de camisa però fan servir el renom d'"esquerdats".  

Aquestes últimes setmanes s'ha aprovat també l'admissió de les agrupacions Colla Castellera de de CerdanyaCastellers de la Selva. Amb seus a Alp i Santa Coloma de Farners respectivament, aquestes noves formacions reforcen la implantació del fet casteller a zones de poca tradició.

La colla de la Cerdanya neix amb la voluntat d'agrupar participants tant de la comarca catalana com de la francesa, sent el primer projecte casteller transfronterer. 

El projecte de castellers de la Selva va néixer a Santa Coloma de Farners a finals de juny del 2018. Actualment assagen al pavelló de la Nòria dos cop de setmana i compten amb entre 50 i 60 participants.

Per entrar a l'entitat com a colla en formació, han hagut de presentar diversa documentació que acredita que es tracta de formacions sense ànim de lucre que defensen i vetllen per la tradició. D'aquí a un any, s'avaluaran els assoliments tècnics de les colles i se'ls requerirà, com a mínim, una actuació completa de 6.

D’aquesta manera, la CCCC està formada ara per 104 colles membres, dotze de les quals universitàries i vuit en formació.