x
Aquest lloc web utilitza cookies de tercers exclusivament per recollir dades d'anàlisi. Si continua la navegació o tanca aquest avís, vostè acceptarà el seu ús.
Informació sobre les cookies
Top

La consellera Gemma Geis visita la nova seu de la CCCC

29-04-2022

La consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, ha visitat aquesta divendres la nova seu de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i s’ha reunit amb alguns dels membres de la junta directiva per tractar les noves línies de treball de la Càtedra per a l’Estudi del fet casteller que impulsa la Universitat Rovira i Virgili i de la qual n’és membre també la Coordinadora juntament amb la Colla Vella dels Xiquets de Valls.

A la trobada, que s’ha celebrat a la sala de juntes de l’entitat, també hi ha assistit el president de la Coordinadora, Joan Ibarra, i els membres de la junta directiva Xavier Bacardit, Josep Maria Cortés i Antonio Sánchez; l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, que ha estat acompanyada pel regidor de Cultura de l’ajuntament, Marc Ayala; i la rectora de la Universitat Rovira i Virgili, Maria José Figueras.

Després de fer una visita al nou local que es va estrenar ara fa unes setmanes, s’han tractat les accions realitzades fins el moment i s’han detallat els nous projectes en marxa de la Càtedra URV per l’estudi del fet casteller, que estrena direcció. Els objectius d’aquesta nova etapa de la Càtedra inclouen la transversalitat en els diferents àmbits de treball (estudis, recerca o difusió, entre d’altres) i la projecció del fet casteller en sinergia amb altres actors rellevants del fet casteller, tant entitats, institucions com organismes. Des de la Conselleria s’ha compartit la voluntat de donar suport a algunes de les accions a desenvolupar enguany en tant que centre de transferència de coneixement i en llengua catalana.

La Càtedra per a l’Estudi del fet casteller de la URV es va crear l’any 2017 i des de l’entrada de la CCCC, el 2019, l’entitat ha col·laborat amb el suport a la tutorització de treballs de batxillerat, ha ajudat a la difusió de del programa “Històries de castells”, i col·labora en el projecte recentment presentat “Castells de Ciència”. Actualment i en una primera fase de treball, la nova direcció està centrada en la concreció del pla de treball de 2022 consensuat amb la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i la Colla Vella dels Xiquets de Valls, membres de la mateixa.