x
Aquest lloc web utilitza cookies de tercers exclusivament per recollir dades d'anàlisi. Si continua la navegació o tanca aquest avís, vostè acceptarà el seu ús.
Informació sobre les cookies
Top

Obert el període per presentar candidatures al nou guardó de la CCCC, ‘El pilar’

23-11-2022

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) ha obert aquest dimecres el període per presentar candidatures al nou guardó de la CCCC, ‘El pilar’, que vol reconèixer la colla que hagi destacat per la seva tasca de difusió i promoció del fet casteller o bé la tasca de garant dels valors castellers. El mèrit i distintiu d’aquest guardó és que són les mateixes colles qui nominen, visibilitzen i reconeixen la tasca.

Totes les colles membres de la Coordinadora podran presentar propostes fins al 31 de desembre de 2022, i cal que aquestes siguin iniciatives d’una colla i per a una colla. Durant el període de votació, que estarà obert del 15 de gener de 2023 fins al 28 de febrer de 2023, cada colla podrà emetre el seu vot, que consisteix a atorgar 1, 2 i 3 punts a tres candidatures. La candidatura que rebi la puntuació més elevada s’endurà el reconeixement. Tots els tràmits s’hauran de realitzar a través de la intranet de la Coordinadora, a la qual tenen accés les colles.

Les bases de la distinció estableixen que una colla pot proposar-se a si mateixa i que la CCCC “podrà filtrar o desestimar propostes si considera que no s’ajusten a l’objectiu que persegueix el guardó”. A més, s’atorga un reconeixement únic i no hi ha limitació perquè una mateixa colla el pugui rebre en més d’una ocasió.

El pilar i edició 2022

La CCCC va escollir com a nom del guardó el pilar perquè és l'estructura bàsica i la primera que fan totes les colles, no n’hi ha cap que no el faci i és present en tots els actes. El pilar va més enllà de les construccions, marca l’inici o el final de les diades, i també actes de celebració, commemoració i respecte. També és la base de quelcom, els fonaments, el punt de partida.

L’any 2022, la CCCC va atorgar ‘El pilar’ a totes les colles “per haver aguantat tot aquest temps sense activitat castellera, promovent activitats socials i solidàries, posant els valors castellers al punt més àlgid, i promovent la vacunació per responsabilitat amb la societat i solidaritat amb tot el col·lectiu mèdic”. Va ser durant l’acte d’inici d’aquesta temporada durant el qual també va presentar el guardó, i es va concedir sense llista de candidatures ni votacions davant la situació excepcional provocada per la pandèmia de la Covid-19.

Podeu veure el vídeo aquí