x
Aquest lloc web utilitza cookies de tercers exclusivament per recollir dades d'anàlisi. Si continua la navegació o tanca aquest avís, vostè acceptarà el seu ús.
Informació sobre les cookies
Top

Tarragona es prepara per al Concurs més espectacular, mediàtic i internacional

27-09-2016

La XXVI edició del Concurs de Castells de Tarragona, que se celebra aquest pròxim cap de setmana a la Tarraco Arena Plaça, serà la més espectacular, mediàtica i internacional, segons han coincidit aquest migdia tots els participants en la roda de premsa de presentació. Així, la consellera de Festes, Begoña Floría, ha assegurat que es tracta de "l'esdeveniment de cultura popular catalana amb més projecció internacional", i l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros ha assegurat que el cost que suposaria aconseguir una promoció equivalent tant pel món casteller com per la ciutat supera de molt el del pressupost del certàmen (uns 400.000 euros, dels quals tres quartes parts són municipals), que "ha deixat de ser despesa per passar a ser inversió".

En total, 32 colles actuaran a la TAP entre dissabte i diumenge -cal sumar-hi les dotze que ja ho van fer diumenge passat a Torredembarra-. Les entrades per la jornada de diumenge es van exhaurir en pocs minuts ja al juliol. Per dissabte ja s'han venut més de 2000 entrades, un 25% més que fa dos anys en la mateixa data. La doble jornada té acreditats prop de 380 professionals de 120 mitjans diferents. Entre els mitjans presents cal destacar la presència dels fotògrafs de diferents agències internacionals, així com TV del sud-est asiàtic, Oceania o el Regne Unit, d'entre d'altres. Enviats especials de rotatius francesos i alemanys també seran presents a la Tarraco Arena Plaça.

Amb un equip d'uns 50 professionals, Tac12 i La Xarxa retransmeten en directe í íntegrament totes les jornades del Concurs i, d'altra banda, s'encarreguen de la producció del senyal internacional, que es posa a disposició de les TV interessades. TV3 emetra un resum d'uns 90 minuts diumenge a la tarda. A més, Red Bull TV -que aporta elements tècnics a la retransmissió- també emetrà un ampli resum en anglès, per al públic internacional.

Jordi Grau, president de la CCCC, ha destacat la importància del Concurs per a la difusió internacional dels castells, però també com a exemple d'una organització modèlica "que cuida tots els petits detalls". També ha valorat positivament l'evolució del certamen, amb l'ampliació de colles participants cap a un model de "gran festa dels castells", i s'ha adherit a la campanya "Rivalitat. Progrés. Respecte" de foment del fair play, per la qual també ha demanat la complicitat dels mitjans.

A banda de la participació dels Castellers del Riberal (Catalunya Nord) i dels Xiquets de Hangzhou xinesos dissabte, la dimensió internacional del Concurs es completa amb una diada prèvia que es farà dissabte a les 12:00 a la plaça de la Font com a acte paral·lel, amb els Xiquets de Copenhaguen, els Castellers de París, els Castellers d'Andorra i els Castellers of London.

A l'exterior de la TAP, al carrer Mallorca, s?instal·larà l?Espai Concurs, una zona paral·lela al certamen per al gaudi de castellers i aficionats. S'hi ubicarà una pantalla gegant, des de la qual es podrà seguir la retransmissió de les dues jornades castelleres, i també hi haurà una mostra de productes de temàtica castellera a càrrec d'una quinzena d'expositors, en la qual es podrà adquirir, entre d'altres, el marxandatge oficial de la 26a edició del certamen. Dissabte a la nit la Capsa de Música acollirà, per segona edició consecutiva, una revetlla festiva. La banda Cat Rock oferirà, a partir de les 23.30 h, una selecció de les seves millors versions en un concert d?entrada lliure adreçat fonamentalment a les colles i als seus seguidors.

Foto: Mauri / Ajuntament de Tarragona