x
Aquest lloc web utilitza cookies de tercers exclusivament per recollir dades d'anàlisi. Si continua la navegació o tanca aquest avís, vostè acceptarà el seu ús.
Informació sobre les cookies
Top

Rubén Gaón, Nens del Vendrell, agafa el relleu de Joan Ibarra, Colla Vella, a la presidència de la Coordinadora

26-03-2023

L’Assemblea General Ordinària de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) celebrada a Caldes de Montbui ha validat el relleu a la presidència de la Junta Directiva per a l’any 2023, tal i com s’havia previst des de l’inici del mandat amb la presidència rotativa. Així, el càrrec passa del president sortint Joan Ibarra, de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, al president entrant Rubén Gaón, dels Nens del Vendrell, fins ara a la vice-presidència.

Lara Santana, dels Capgrossos de Mataró, ocuparà a partir d’ara la vicepresidència, Ibarra assumirà una vocalia i Carles Cortés entra com a nou representant de la Colla Joves Xiquets de Valls també a la vocalia.

L’Assemblea de la CCCC, que ha comptat amb els Castellers de Caldes com a colla amfitriona, ha validat també una modificació dels estatuts que fixa que les colles de sis hauran de registrar un mínim de 18 castells de sis en els últims tres anys per mantenir la categoria de colla de ple dret. Aquesta modificació estatutària neix de la necessitat manifesta de garantir “la dignitat i la seguretat” de l’activitat castellera. De no aconseguir-ho, aquestes colles, que fins ara no tenien uns mínims fixats, passaran a ser ‘colles discontínues associades’.

Amb aquesta revisió, els nous estatuts de la Coordinadora incorporen el llenguatge inclusiu, la voluntat de plantejar accions que serveixin per aconseguir la paritat i igualtat efectiva entre gèneres, l’actualització de la nova seu social de la CCCC als baixos del Museu Casteller, i la possibilitat de regularitzar la relació de les agrupacions castelleres a l’exterior a partir de l’acord d’assemblea específic de 2016, entre d’altres.

L’assemblea ha comptat amb la participació de 50 colles i durant aquesta s’ha presentat la memòria de l’any 2022 i s’han donat a conèixer estudis presents i futurs i la consolidació de la nova mèdica de la Coordinadora.