x
Aquest lloc web utilitza cookies de tercers exclusivament per recollir dades d'anàlisi. Si continua la navegació o tanca aquest avís, vostè acceptarà el seu ús.
Informació sobre les cookies
Top

La CCCC presenta una sèrie de vídeos sobre preparació física als castells

07-06-2023

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) ha llençat aquest dimecres una sèrie de vídeos que aborden diferents aspectes de la preparació física relacionada amb el món casteller amb converses amb persones expertes i integrants de les colles castelleres. La CCCC impulsa aquesta iniciativa de la mà del preparador físic Quim Royes i la comissió de Seguretat de la CCCC, amb l’objectiu de reflexionar al voltant de l’activitat física als castells, així com la nutrició, la psicologia i la prevenció de lesions.

Al llarg dels 8 capítols de “Preparació física i castells”, Sílvia Simó, doctora de l’Àrea mèdica i de salut de la Coordinadora, reflexiona amb experts sobre els objectius de la preparació física, com fer-ne una bona planificació, els escalfaments previs i les recuperacions posteriors a l’activitat, la nutrició o la necessitat d’un treball psicològic.

Veus expertes

Algunes de les veus expertes que hi participen són Maria Dalmau, llicenciada en ciències de l’activitat física (CAFE) i l’esport i castellera de la Colla Vella dels Xiquets de Valls; Aleix Arnau, llicenciat en CAFE i casteller de la Colla Jove Xiquets de Tarragona; els preparadors físics Quim Royes, Colla Joves Xiquets de Valls, i Eduard Moreno; Lourdes Carrascon, coach en psicologia de l’esport, i Miquel Torregrossa, catedràtic de psicologia de l’esport i membre dels Castellers de Sant Cugat. En l’àmbit de la nutrició, intervenen el nutricionista i casteller dels Xiquets de Reus Joel Brugués i l’educador social i pedagog, Jordi Juanico, Minyons de Terrassa.

Més enllà de l’abordatge específic de cadascun dels temes, també es dona veu a través de diferents protagonistes a posicions menys visibles com la d’agulla, crossa, primeres mans, home o dona del darrere o baix. Ens expliquen com viuen els assaigs i les actuacions, i amb quines sensacions i emocions encaren la seva posició al castell.

La producció audiovisual dels vídeos ha comptat amb la col·laboració de Tac12, la televisió pública del camp de Tarragona.

Tots els vídeos es poden veure al canal de Youtube de la CCCC @CollesCastelleres: https://www.youtube.com/user/collescastelleres