x
Aquest lloc web utilitza cookies de tercers exclusivament per recollir dades d'anàlisi. Si continua la navegació o tanca aquest avís, vostè acceptarà el seu ús.
Informació sobre les cookies
Top

La Coordinadora de Colles Castelleres i Repsol renoven per 12è any consecutiu el seu conveni de col·laboració

24-07-2023

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) i Repsol han ratificat el seu acord de col·laboració per dotzè any consecutiu, amb la signatura del conveni que les uneix des de 2012. Rubén Gaón, president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC), i Javier Sancho, director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona, han escenificat aquest dilluns la renovació de l’acord, en un acte que ha tingut lloc davant del Monument als Castellers de la Rambla Nova de Tarragona.

Totes dues parts han fet palesa la seva satisfacció per continuar treballant junts en el foment i la difusió del món casteller. El suport de Repsol a la Coordinadora s'havia dedicat, els primers anys, a aspectes de seguretat i prevenció, formacions i edicions de material divers, mentre que les darreres accions s'han enfocat al procés de digitalització de l'entitat, apostant per la nova pàgina web que es va presentar l'abril de 2021. En concret, aquest 2023 l’aportació del Complex Industrial de Repsol (15.000 euros) servirà a la CCCC per finançar projectes de digitalització que permetin millorar la gestió interna de les colles, tant a nivell tècnic com administratiu i sanitari, amb la voluntat d’implementar sistemes que optimitzin els recursos actualment disponibles.

Aquest patrocini està alineat amb l’actual full de ruta de transformació de Repsol i en especial amb l’esforç de digitalització que està realitzant el Complex Industrial de la companyia a Tarragona. Al mateix temps, reforça el compromís de Repsol amb la societat del seu entorn, amb la cultura tradicional i popular, i en especial amb els castells.

La vinculació de Repsol amb el món casteller ve de lluny, arrenca l’any 2012, i durant aquest temps ha contribuït a tirar endavant projectes com Castells de Ciència de la URV; la pàgina web castells.photo; l’Enciclopèdia Castellera; el llibre ‘Els castells no són de princeses’, de Mireia Comas; o l’espai educatiu dins del Museu Casteller de Valls. Durant tot aquest temps, Repsol també ha estat un dels patrocinadors principals del Concurs de Castells de Tarragona, ha donat suport a esdeveniments com la Trobada castellera de colles del Sud o l’exposició ‘Els castells a la ciutat de Tarragona’, a més de a les colles castelleres de la ciutat de Tarragona.

“El món casteller representa valors com el treball en equip, el rigor o el compromís, que també són característics de Repsol i del nostre Complex Industrial. És per això que, en el marc del nostre compromís amb el territori i la seva societat, donem suport al món casteller i, en aquest cas, el volem acompanyar en el seu procés de digitalització”, ha afirmat el director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona, Javier Sancho.