x
Aquest lloc web utilitza cookies de tercers exclusivament per recollir dades d'anàlisi. Si continua la navegació o tanca aquest avís, vostè acceptarà el seu ús.
Informació sobre les cookies
Top

Una temporada audiovisual 2023 amb més diades, més territori i més canals de visualització

14-12-2023

La temporada audiovisual castellera 2023 ha tancat aquest novembre amb fins a 23 retransmissions de diades en directe a càrrec de La Xarxa (Xarxa Audiovisual Local) en coproducció amb TAC 12, Penedès TV i Canal Blau.

L’aposta de La Xarxa pels castells es remunta a 2014 i es va renovar la temporada 2021 a través d’un acord amb la CCCC pel qual es van cedir els drets per a les retransmissions de les diades fins la temporada 2024. Un any més, des de la Coordinadora es valora molt positivament comptar amb la complicitat de La Xarxa que apropa l’univers casteller a un públic cada vegada més ampli, apostant per noves finestres de visualització, nous productes i nous llenguatges que s’adapten al món i realitat actuals.

Així, les diades més vistes per la TDT han estat Sant Fèlix, Santa Úrsula, Tots Sants, Primer Diumenge de Festes i Mercadal, amb una mitjana de 22 canals locals que les han emès en directe. Pel que fa a la plataforma La Xarxa+ les diades amb més reproduccions han estat Santa Úrsula, Tots Sants, Sant Narcís, Sant Fèlix i diada de Minyons de Terrassa. 

Quant a xarxes socials, les cinc publicacions amb més impacte del perfil @castellsenxarxa han acumulat més d’1,8 milions de visualitzacions a X (antiga Twitter), més d’1 milió a Facebook, ha superat els 4 milions en reels dInstagram i més de 300k a Tik Tok.

També hi ha hagut retransmissions de diades per part d’altres televisions locals, a les que des de la CCCC s’agraeix especialment l’esforç i implicació en la difusió del fet casteller, com són Berga TV amb la diada dels Quatre fuets, TAC12 amb la Diada de les Cultures d’Altafulla, Firagost a Valls o Santa Tecla a Tarragona, RTV El Vendrell amb la diada de Santa Anna, TV Sabadell Vallès amb la diada de Festa Major o Vallès Visió amb la diada dels Castellers de Mollet. Destacar també el seguiment de la diada de l’11 de setembre de Valls a través d’un directe d’Instagram per part del programa casteller “La Figuereta”.

Destacar també que el desplegament i producció de La Xarxa ha permès l’edició de fins a 10 resums de les principals diades que s’han emès per TV3 i C33 els diumenges a la tarda abans del TN vespre, amb la voluntat d’arribar a un públic generalista i mantenir un espai casteller a la televisió pública nacional.