x
Aquest lloc web utilitza cookies de tercers exclusivament per recollir dades d'anàlisi. Si continua la navegació o tanca aquest avís, vostè acceptarà el seu ús.
Informació sobre les cookies
Top

Obertes les inscripcions per les jornades de formació dedicades als equips directius i grups musicals de les colles

25-03-2024

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) organitza, el proper dissabte 6 d’abril, al local de la Colla Castellera Jove de Barcelona (Fabra i Coats), l’onzena edició de la Jornada de bones pràctiques de gestió castellera i la quarta de la Jornada musical.

Amb aquestes dues sessions es completen les quatre formacions impulsades per la Coordinadora i que donen cobertura a les necessitats de suport i formació pensades per les colles: la Jornada de prevenció adreçada als equips tècnics i sanitaris; la de gestió, replica pels equips directius; la musical i la jornada d’equitat, l’única oberta i adreçada a tothom qui vulgui formar-se i sensibilitzar-se en termes de respecte, igualtat i inclusivitat.

XI Jornada de gestió

La jornada s’iniciarà a les 9:30 hores amb la presentació del protocol d’assetjament sexual i per raó de sexe treballat l’any anterior des de la Comissió d’equitat, demostrant un compromís ferm amb la importància de la seguretat i el respecte dins de l’àmbit casteller.

Els i les participants tindran l'oportunitat de triar entre diversos tallers segons els seus interessos i necessitats. En una primera ronda es parlarà sobre “Com fer un taller a les escoles” i el clàssic però imprescindible "Assegurances castelleres: quines tenim i què cobreixen", en què els responsables de la gestió de les assegurances col·lectives (Grup Howden) vindran a atendre i respondre dubtes en primera persona.

En una segona ronda es podrà triar entre "Utilitzar el mòbil per fer vídeos per Instagram i Tiktok" i "Nova llei de mecenatge i declaració d'utilitat pública", apostant per la importància de treure el màxim benefici tant a les noves tecnologies com els patrocinis i donacions a les colles.

El punt àlgid de la jornada arriba amb la sessió magistral titulada "Management i castells", a càrrec de Xavier Marcet, una de les figures més influents en temes de gestió i innovació empresarial a nivell espanyol. La seva intervenció serà un punt de reflexió sobre la gestió dels recursos humans i materials dins del món casteller.

IV Jornada musical

En paral·lel a les sessions de la jornada de gestió, la colla amfitriona facilitarà també els dos tallers proposats enguany per la Comissió musical.

S’obrirà amb una conferència inaugural titulada "Les ‘altres’ tonades dels castells", a càrrec d’Iris Gayete, flabiolaire i grallera, i Xavier Bayer, investigador i divulgador musical.

A continuació es durà a terme un taller essencial destinat a garantir el benestar físic dels i de les participant, enfocat en estratègies bàsiques de rendiment per a gralles i timbals, a càrrec de l’Institut de Fisiologia i Medicina de l'Art-Terrassa.

Les inscripcions per les dues jornades estan obertes i les pot fer la colla a través de la intranet de la web www.castellscat.cat .