x
Aquest lloc web utilitza cookies de tercers exclusivament per recollir dades d'anàlisi. Si continua la navegació o tanca aquest avís, vostè acceptarà el seu ús.
Informació sobre les cookies
Top

L’Ajuntament de Tarragona, la CCCC, TAC12 i La Xarxa signen el conveni de col·laboració pel XXIX Concurs de Castells

26-06-2024

L’Ajuntament de Tarragona, en qualitat d’organitzador del Concurs de Castells, la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC), la televisió pública del Camp de Tarragona, TAC12, i La Xarxa Audiovisual Local han signat el conveni de col·laboració per dotar de cobertura informativa audiovisual el XXIX Concurs de Castells, a través de la seva retransmissió i la cessió de drets d’imatge de les colles i els seus integrants.

En aquest sentit, TAC12 i La Xarxa Audiovisual Local produiran les retransmissions en directe del diumenge 29 de setembre, a Torredembarra, i del dissabte 5 d’octubre, i del diumenge 6 d’octubre, a la Tarraco Arena Plaça, així com el sorteig de l’11 de setembre, al Teatre Tarragona. Amb la signatura d’aquest conveni es referma el compromís de TAC12 i La Xarxa Audiovisual Local amb el Concurs de Castells, i la seva voluntat de continuar produint unes retransmissions de qualitat, a l’alçada de l’espectacle casteller més gran del món.

TAC12 i La Xarxa produiran les retransmissions del 29 de setembre i del 5 i 6 d’octubre, i La Xarxa distribuirà el senyal en directe per a totes les televisions adherides i per a La Xarxa+ els tres dies del concurs, i els dies 5 i 6 d’octubre per a la plataforma digital 3CAT, en règim de coproducció.

A la signatura hi han assistit la consellera de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Tarragona, Sandra Ramos García; el president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, Carles Cortès Martín; el director-gerent de TAC 12, Xavier Abelló Tomàs; i el conseller delegat de La Xarxa Audiovisual Local, Marc Melillas Esquirol.

Sandra Ramos ha destacat “el compromís, la professionalitat i la qualitat de les produccions audiovisuals del Concurs de Castells que fan TAC12 i La Xarxa” i ha dit que “ajuden a la projecció nacional i internacional del món casteller, del Concurs de Castells i de Tarragona”.

En aquesta línia, Carles Cortès, president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, ha afegit que les retransmissions de TAC12 i La Xarxa “ajuden a fer més internacionals els castells, i a que tothom pugui gaudir-los”. Cortès creu que l’edició del Concurs de Castells de 2024 serà espectacular: “Any de Concurs, any de màxims castellers”.

El conseller delegat de la Xarxa Audiovisual Local, Marc Melillas, ha afirmat per la seva banda que la retransmissió del Concurs de Castells “representa la culminació de totes les diades castelleres que emet La Xarxa i que enguany seran una trentena”. Melillas ha dit que les retransmissions castelleres, en general, i la del Concurs en particular, “són importants per a La Xarxa perquè són essencials per al conjunt de les televisions locals i, sobretot, per aquelles que tenen més tradició castellera”.

Finalment, el director-gerent de TAC 12, Xavier Abelló, ha explicat que la producció audiovisual de Concurs de Castells “comptarà amb un desplegament d’uns vuitanta professionals, una setzena de càmeres, i la realització del VAR casteller, per decidir sobre les polèmiques que puguin sorgir”. Abelló ha recordat que al marge de les actuacions de Torredembarra i les dues que acollirà la Tarraco Arena Plaça, enguany també produiran el sorteig d’ordre d’ubicació i actuació, un acte públic que se celebrarà el dimecres 11 de setembre al Teatre Tarragona i que tindrà “un format d’espectacle televisiu, amb alguna sorpresa”.