x
Aquest lloc web utilitza cookies de tercers exclusivament per recollir dades d'anàlisi. Si continua la navegació o tanca aquest avís, vostè acceptarà el seu ús.
Informació sobre les cookies
Top

"L'Esperidió" estrena una col·lecció de contes infantils dedicats a personatges castellers

07-04-2017

L'Associació d'Amics de la Colla Jove de Tarragona i Institu Comunicació van presentar ahir el conte "L'Esperidió", el primer d'una nova col·lecció dedicada a personatges castellers. La sala d'actes de l'Antiga Audiència de Tarragona es va omplir per escoltar les explicacions d'Anna Gispert, autora del text, i Edu Polo, responsable de les il·lustracions. El conte és també un producte llicenciat de la marca "Castells" i es pot adquirir en aquest mateix web.

Jaume Tarragó Plana, 'L'Esperidió', és un dels castellers més populars del segle XIX. Tarragoní, va ser un dels segons del quatre de nou net descarregat per la Colla Vella de Valls per Santa Tecla del 1881. Ara l'Esperidió també és el protagonista d'aquesta nova col·lecció de contes que té com a objectiu que els més petits siguin conscient del passat del món casteller.

L'Associació d'Amics de la Colla Jove i Insitu ja fa anys que col·laboren amb una altra col·lecció de contes, "Els contes del Seguici de Tarragona". Amb aquesta nova iniciativa pretenen sortir de l'àmbit més tarragoní i arribar arreu del país. En aquest sentit, ja hi ha previstes presentacions de "L'Esperidió" a Vilafranca i Valls, els dies 19 i 20. A més, el conte també porta associada una activitat de contacontes per les colles castelleres que hi estiguin interessades.

L'edició de "L'Esperidió" ha comptat amb el suport de la Biennal del Concurs de Castells i la Fundació Privada Mútua Catalana.