x
Aquest lloc web utilitza cookies de tercers exclusivament per recollir dades d'anàlisi. Si continua la navegació o tanca aquest avís, vostè acceptarà el seu ús.
Informació sobre les cookies
Top

La CCCC, acceptada com ONG acreditada per la Convenció del Patrimoni Immaterial

11-12-2017

El Comitè Intergovernamental de la Unesco per a la Convenció per la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Inmaterial (PCI) ha acceptat a la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) com a nova ONG acreditada com a assessora del mateix Comitè. Aquesta decisió es va prendre divendres passat en el marc de la dotzena sessió del Comitè, celebrada a l’illa de Jeju, a Corea del Sud, i serà ratificada per l’assemblea general de la Unesco al mes de juny. D’aquesta manera, la CCCC es converteix en la segona ONG catalana acreditada per la Unesco per donar suport a la convenció del patrimoni inmaterial.

És la mateixa Convenió per la Salvaguarda del PCI la que preveu el mecanisme per tal que hi puguin participar les associacions sense ànim de lucre (ONG en terminologia anglosaxona), especialment en funcions assessores (recordem que la Unesco és una associació d’estats). De fet, el Fòrum d’ONGs està guanyant pes de mica en mica dins l’entramat de la Convenció. Fins ara, l’únic representant de Catalunya era l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català, acreditat el 2013 i molt actiu, ja que el 2015 va organitzar a Santa Susanna el primer simposi del Fòrum d’ONGs. Juntament amb la CCCC, aquest any s’han acreditat 29 ONGs més.

Lògicament, la CCCC ja està implicada en la difusió dels valors de la Convenció per la Salvaguarda del PCI de la Unesco des de la inclusió dels castells en la Llista Representativa del PCI, el 2010, però amb la seva acreditació com a ONG dins la Convenció podrà tenir un paper més actiu i una interlocució més directa amb Unesco. L’acreditació per la Unesco també era un dels objectius del mandat de la junta actual de la CCCC.

Foto: Tornaveu