x
Aquest lloc web utilitza cookies de tercers exclusivament per recollir dades d'anàlisi. Si continua la navegació o tanca aquest avís, vostè acceptarà el seu ús.
Informació sobre les cookies
Top

Les colles castelleres es mobilitzen per demanar l’alliberament dels presos

13-04-2018

Un total de 36 colles castelleres han confirmat ja la seva participació en la manifestació que se celebrarà aquest diumenge a Barcelona amb el lema "Pels drets i les llibertats, per la democràcia i la cohesió us volem a casa", tot i que s’espera que encara se’n puguin afegir més. La manifestació, convocada per l’Espai Democràcia i Convivència, coincideix amb els sis mesos d’empresonament de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, i en reclama l’alliberament, així com el dels membres del Govern de la Generalitat també empresonats.

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) està adherida a l’Espai Democràcia i Convivència i de fet va ser una de les entitats impulsores de la Taula per la Democràcia l’octubre passat, que n’és el precedent. Per aquest motiu, està coordinant la participació de les colles castelleres que vulguin fer-ho. Les colles se situaran al llarg de l’avinguda Paral·lel ja abans de l’inici de la manifestació, De fet, marcaran l’inici de la mateixa amb una aixecada simultània de pilars a les 12:30.

I el dia 22, a Santa Perpètua de Mogoda

El món casteller també serà present en un altre acte de suport als presos, en aquest cas diumenge 22 d’abril a Santa Perpètua de Mogoda, coincidint amb l’aniversari de Jordi Cuixart. La seva família i Òmnium Cultural han organitzat un acte d’homenatge titulat "Cultura contra la repressió" que es desenvoluparà al llarg de tot el dia al Parc de la Ribera, i en el què hi participaran músics, actors, escriptors, etc. De moment set colles ja han confirmat la seva intenció de participar-hi.