x
Aquest lloc web utilitza cookies de tercers exclusivament per recollir dades d'anàlisi. Si continua la navegació o tanca aquest avís, vostè acceptarà el seu ús.
Informació sobre les cookies
Top

Renovat el conveni de patrocini amb Estrella Damm per quatre anys més

11-06-2009

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, el grup cerveser Damm, sota la marca Estrella Damm, el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya i Televisió de Catalunya han signat aquest migdia el conveni de patrocini per a la promoció del fet casteller. Amb l'acte d'aquest dimecres dia 10 de juny, celebrat a l'antiga fàbrica de Damm a Barcelona, el patrocini d'Estrella Damm al món casteller, que va arrencar el 1997, s'estén als pròxims quatre anys, fins al 2012. El patrocini serveix per finançar l'assegurança mèdica dels més de 7.500 castellers pertanyents a prop de 60 colles.

El president de la Coordinadora, Miquel Botella, ha destacat la importància de l'acte no només pel suport econòmic de Damm, sinó també per la implicació de Televisió de Catalunya en la difusió del fet casteller. "Sabem que els castells són una realitat vista amb simpatia, però encara amb un punt d'exotisme. La televisió és la millor eina per normalitzar els castells", ha explicat.

En aquest sentit, Mònica Terribas, directora de Televisió de Catalunya, ha assegurat que millorar la presència dels castells a la televisió és un "repte": "Sense ferir cap element de l'ADN casteller, hem de convertir aquest fenomen en el que ja és, un referent col·lectiu a nivell de país." De fet, el nou conveni inclou la creació d'una comissió mixta per tal d'explorar noves vies en la difusió castellera per televisió.

Per la seva banda, el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha qualificat la renovació del conveni de "molt bon negoci per Damm i gran negoci per la cultura popular d'aquest país". Tresserras ha assegurat que s'està donant un canvi de mentalitat en la cultura popular, "del gest ressistencial cap a ser un moviment dinàmic", canvi que "ningú representa tan bé com el món casteller".

Finalment, Enric Crous, director general d'S.A. Damm, ha estat clar sobre el futur d'aquesta col·laboració: "Mentre els castellers vulguin, Damm estarà al seu costat."