x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

Els castells, doblement presents a la Universitat Catalana d'Estiu de Prada

01-08-2011

Els castells tindran una doble presència a la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) d'aquest any, que se celebra del 16 al 24 d'estiu a Prada de Conflent, com a coprotagonistes de l'acte plenari del dia 22 i amb una jornada en què seran l'element de cultura popular protagonista, el 17. La inclusió dels castells i el cant de la sibil·la en la llista del patrimoni immaterial de la Unesco ha fet què la UCE hagi volgut dedicar l'acte central del dia 22 (a les 12 del migdia) a aquesta fita, amb les intervencions d'Anna Guasch, presidenta de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC), Patrícia Trapero (vicerectora de la Universitat de les Illes Balears), Antoni Nughes (responsable del patrimoni diocesà del bisbal Alguer-Bosa) i Vicenç Villatoro (director de l'Institut Ramon Llull).

A més, gràcies a la col·laboració entre la CCCC, la UCE i l'Ens de Comunicació Associativa, el dia 17 s'ofereix als alumnes una jornada dedicada als castells. Al matí hi haurà diverses ponències sobre el moment actual de fet casteller, amb especial atenció a les conseqüències del reconeixement de la Unesco, a càrrec de Miquel Botella i Guillermo Soler (vicepresident i gerent de la CCCC, respectivament) i Lluís Garcia Petit, responsable de patrimoni d'Unescocat. A la tarda hi haurà un taller de castells, a càrrec dels Castellers del Riberal,