x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

La Fundació Paco Candel i l'ajuntament de Cornellà distingeixen la Coordinadora

17-03-2011

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) va ser reconeguda ahir amb el Memorial Francesc Candel 2010 en l'àmbit de la Cultura, en un acte convocat per la Fundació que porta el nom de l'autor d'"Els altres catalans" i que es va celebrar al Col·legi de Periodistes. Pere Baltà, president de la Fundació Paco Candel, va explicar que aquest any "era inevitable" premiar el col·lectiu casteller després del reconeixement dels castells com a patrimoni immaterial de la humanitat per part de la Unesco, però va voler destacar a més la importantíssima tasca d'integració que fan les colles, i que només per aquest motiu ja les feia mereixedores del premi. En recollir el guardó, el president de la CCCC, Miquel Botella, va aventurar que Paco Candel -al què havia conegut de jove- "s'hauria sentit molt còmode, en una colla castellera".

El de la Fundació Francesc Candel no ha estat l'única distinció rebuda per la CCCC els darrers dies. El passat divendres dia 11 va rebre el Premi Especial dins els Premis Ciutat de Cornellà, atorgats per l'ajuntament d'aquesta població, compartit amb la Coordinadora de Entidades Flamencas y Andaluzas de Cornellà. Castells i flamenc van ser reconeguts per la Unesco el passat novembre.

Encara cal afegir un altre reconeixement que tindrà lloc el pròxim dissabte, amb la recepció que el FC Barcelona ofereix a la junta de la CCCC. Serà un acte institucional previ al partit contra el Getafe, al Camp Nou, en el decurs del qual el president del Barça, Sandro Rossell, farà entrega d'un obsequi a la CCCC.