x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

Balanç positiu del Tots Som Una Colla 2010

31-05-2011

Un total de 737 persones van participar en els tallers desenvolupats per 25 colles castelleres al llarg de l'any 2010, en el marc del programa Tots Som Una Colla, adreçat al col·lectiu de nouvinguts. La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC), juntament amb el Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana (CPCPTC) i la Direcció General d'Immigració van fer balanç del programa en un acte públic celebrat ahir al Palau Marc de Barcelona. Pel que fa a la participació, el perfil més nombrós és el dels homes joves (només un terç dels assistents eren dones). En canvi, la procedència ha estat molt repartida, amb els africans (magribins i subsaharians) com a grup més nombrós, amb un 39,3%. També cal destacar que el 27,3% dels participants eren autòctons.

En l'acte de balanç, el director del CPCPTC, Lluís Puig, va destacar que "la cultura popular mai ha estat separadora", mentre què el director general d'Immigració, Xavier Bosch, va apuntar que una iniciativa com Tots Som Una Colla era "il·lustrativa de la voluntat d'integrar del país". Per la seva banda, Anna Guasch, presidenta de la CCCC, va afirmar que el projecte d'integració de nouvinguts "expressa el que som i el que volem ser: una activitat singular però oberta a tothom".

Sergi Benedicto, director del projecte, va mostrar-se satisfet del resultat, ja que s'havia demostrat eficaç a l'hora d'arribar a la població a la què estava principal destinat. Igualment, va considerar que ha resultat beneficiós per les colles i pel món casteller en general, tant en termes directes (els assistents als tallers) com indirectes (generant una imatge positiva). Finalment, Guillermo Soler, gerent de la CCCC, va posar l'èmfasi en el fet que, tot i que el projecte oficialment ha acabat, té continuïtat gràcies a la iniciativa de moltes de les colles participants, que estan organitzant nous tallers i activitats pel seu compte però fent servir els materials, la metodologia i els contactes adquirits amb Tots Som Una Colla.