x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

La FestCat oferirà per primer cop un curs de castells aquest estiu

02-06-2011

FestCat, l'escola d'estiu de cultura popular de la Generalitat de Catalunya, oferirà aquest any, per primer cop, un curs de temàtica castellera. El curs, que incorpora tant elements teòrics com pràctics, es farà de l'11 al 15 de juliol a Llívia (Cerdanya), i els interessats poden matricular-s'hi fins al 30 de juny. El curs està coorganitzat per la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC).

Llívia acull aquest juliol la catorzena edició de l'Escola de la Festa - Campus de Cultura Popular i Tradicional, que ofereix cursos i tallers de temàtiques com ara l'artesania, la cuina tradicional, teatre, titelles, jocs, guitarra o percussió. Per primer cop, a més, el programa inclou un curs dedicat al món casteller. Es farà de l'11 al 15 de juliol als matins, amb una durada total de vint hores.

Amb el títol "El món dels castells: teoria i pràctica", oferirà una aproximació al fet casteller des de diversos punts de vista: històric, social, científic i mèdic, etc, amb especial èmfasi en qüestions com la seguretat o la proclamació dels castells com a patrimoni de la humanitat. A més dels aspectes teòrics, el curs també incorporarà les nocions bàsiques de la tècnica castellera, així com l'explicació del funcionament i organització de les colles. El responsable del curs és Jordi Crespo (cap de colla de la Colla Jove Xiquets de Tarragona del 2008 al 2010), tot i que també hi participaran altres ponents.

Per més informació i matrícula:
http://www.escolesfestcat.cat/