x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

Suport a Aire Nou de Baó perquè el Govern la consideri una entitat catalana

21-07-2011

La junta de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya ha aprovat donar suport a l'entitat Aire Nou de Baó, de la Catalunya Nord, en la seva campanya per tal que la Generalitat de Catalunya continuï considerant-la una entitat pròpia del país i no l'assimili als casals catalans a l'exterior. Aire Nou de Baó inlcou diverses seccions de cultura popular catalana (grallers, diables, trabucaires, etc.) i és també l'entitat mare a la què estan vinculats els Castellers del Riberal, membres de la CCCC des del 1997.

El Govern de la Generalitat planteja ara que les entitats culturals de la Catalunya Nord passin a dependre de Comunitats Catalanes a l'Exterior, una opció que des d'Aire Nou de Baó consideren contradictòria: "Ens ha semblat incoherent que una entitat com la nostra, una entitat que tot al llarg de l'any promou i defensa la llengua i la cultura catalanes, una entitat que ha esborrat des de sempre aquesta frontera administrativa fent-se sòcia de les diverses federacions nacionals catalanes, se vegi qualificada de 'forana' pel govern català." El suport de la CCCC s'ha concretat amb una carta enviada al president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, per tal que reconsideri aquesta decisió.