x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

Els castells com a eina d'integració, eix de l'Onze de Setembre de París

05-09-2011

Els castells com a exemple de la capacitat integradora de la societat catalana. Aquest és el missatge que la Delegació de la Generalitat a París vol llençar, coincidint amb la celebració de la Diada Nacional de Catalunya, amb el programa "11 de setembre a París. Fem pinya per la integració", que inclou l'actuació dels Sagals d'Osona així com d'altres activitats. El programa compta amb el suport de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC).

L'objectiu, segons ha explicat el delegat del govern de la Generalitat a França, Miquel Vila, "és expressar els valors del poble català a través del món casteller". El president dels Sagals d'Osona, Lluís Casellas, ha destacat que una colla castellera "és un espai de relació entre persones on no es té en compte ni els orígens, ni les parles, ni tampoc els colors". Segons Casellas, "només hi ha un color: el de la camisa, i el més important és sumar mans per tirar endavant ".

Així, els Sagals d'Osona es desplaçaran aquest pròxim cap de setmana a París, on realitzaran un assaig públic a la Citè Universitaire dissabte a la tarda i una actuació a la plaça del Palau Reial, diumenge al migdia. En aquesta mateixa plaça, durant tot el cap de setmana hi haurà una mostra de gastronomia i associacionisme catalans. 

Els actes, però, no acabaran, el cap de setmana, ja que el dimarts dia 20 se celebrarà el sopar-col·loqui "Catalunya, model d'integració: el cas dels castells", durant el qual intervindran el sociòleg Salvador Cardús i Miquel Botella, vice-president de la Coordinadora. A més, es farà una premiere del documental "Enxaneta", produit en 3D per Televisió de Catalunya.