x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

Els castells, protagonistes de la celebració de la Diada a París

11-09-2011

París ha estat aquest migdia testimoni d'excepció dels actes de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya. Entre els actes protocolaris i de diverses activitats festives destaca l'Exhibició castellera dels Sagals d'Osona.

La place du Palais Royal, davant mateix del Museu del Louvre, s'ha omplert d'un públic que ha assistit, sorprès, al pilar de quatre caminant i al quatre de set amb què els Sagals han obert la jornada de celebració de la Diada Nacional. Tot seguit, s'ha iniciat un dels actes més simbòlics amb el lliurament d'una senyera a Mario Rosi, representant de la UNESCO per part del vicepresident de la Coordinadora de Colles Castelleres, Miquel Botella, qui ha destacat en el seu parlament el caràcter obert i divers dels castells, que els ha definit com a "espais de cohesió i integració social on persones normals i corrents fan coses extraordinàries.

La commemoració de la Diada, que s'emmarca dins del programa de la delegació de la Generalitat a França "11 de setembre París 2011. Fem pinya per la integració", ha estat presidida pel delegat del Govern a França, Miquel Vila, i ha comptat amb la participació de Ion de la Riva, embaixador d'Espanya davant de la UNESCO, Mario Rosi en representació de la UNESCO, de Domènec Vila, director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries de la Generalitat, del tercer tinent d'Alcalde de Vic, Josep Rafús, i del Vicepresident de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, Miquel Botella.

Els actes han continuat amb la hissada de la bandera catalana al centre de la plaça al so del cant d' "Els Segadors" i amb el minut de silenci en memòria als atemptats del 2001 als Estats Units que els Sagals d'Osona han acompanyat d'un emotiu pilar de quatre de dol. Dins de les ofrenes florals ha destacat l'oferta per la Coordinadora de Colles Castelleres de mans de dos membres dels Sagals, el més jove i el més gran, en companyia de Miquel Botella.

Miquel Vila, delegat de la Generalitat a França ha agraït la col.laboració de tots els patrocinadors i totes les entitats que han col.laborat amb els actes, destacant la presència de la Coordinadora de Colles Castellers i als Sagals d'Osona.

En la represa de l'actuació castellera, els Sagals han plantat un tres de set i han acabat la seva especial participació en l'11 de setembre a París amb un vano de cinc. Tot i l'assaig-actuació que els Sagals van realitzar ahir a la tarda a la Cité Université on preparaven una actuació més ambiciosa, la pluja els ha obligat a reduir les seves espectatives.

Amb un menú degustació a base d'arròs català i una ballada de sardanes a càrrec de la cobla Volta al món s'ha donat per acabada l'especial celebració a París de la Diada Nacional de Catalunya.