x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

Més de 150.000 castells a la Base de Dades Coordinadora - Jove de Tarragona

22-10-2011

L'Antiga Audiència de Tarragona ha acollit aquest migdia la presentació oficial de la Base de Dades Coordinadora - Jove de Tarragona (BDCJ) , "una eina fonamental", segons la presidenta de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, Anna Guasch, que ha expressat la seva satisfacció per haver aconseguit aquest pas endevant. La BDCJ, fruit d'un conveni entre les dues entitats, permet consultar i creuar els resultats de les actuacions castelleres de totes les colles des de l'actualitat fins al 1974 (amb l'objectiu d'arribar al 1926). Per la seva banda, Albert Grau, president de la Jove de Tarragona, ha agrait la feina feta per molts membres de la seva colla des del 1995, quan van començar a treballar en el primer web d'una colla castellera. 

Manel Marchena, un dels creadors d'aquell primer web, ha mostrat les característiques de la BDCJ, que actualment conté més de 150.000 castells i és consultable des dels webs de la CCCC i de la Jove de Tarragona. La BDCJ permet cercar per castell, per colla, per data i per població, o per combinacions d'aquests factors, i obtenir els resultats tant en format de descripció de la diada com de taula. El gerent de la CCCC, Guillermo Soler, va destacar que la base de dades "mai estarà completa, perquè sempre hi faltaran els castells del pròxim cap de setmana".