x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

Primer aniversari de la designació dels castells com a Patrimoni de la Humanitat

14-11-2011

Aquest dimecres dia 16 de novembre es compleix el primer aniversari de la inclusió dels castells en la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per part de la Unesco. La decisió es va prendre a Nairobi, uns minuts abans de les quatre de la tarda (hora catalana), i va representar una de les grans fites dels 200 anys d'història de l'activitat castellera. L'efemèride se celebrararà a Valls i Barcelona amb diversos actes programats, en els quals participarà la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya.

L'ajuntament de Valls ha convocat un acte commemoratiu a la plaça del Blat, a les 15:50, la mateix hora i lloc en què, un any abans, es va poder seguir en directe la decisió. A l'acte hi participaran les dues colles vallenques.

D'altra banda, el conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, presidirà la inauguració de l'exposició "Castells i Castellers. Patrimoni Immaterial de la Humanitat", que es podrà veure al Palau Robert de Barcelona fins al març. L'acte d'inauguració és a les 19:00 i hi aixecaran pilars commemoratius els Castellers de Barcelona, els Castellers de Sants i els Castellers de la Vila de Gràcia. Les fotografies de l'exposició corresponen al llibre editat recentment per Lunwerg, que es presentarà al mateix Palau Robert una hora abans, a les 18:00.

Finalment, a les 20:00 hi ha prevista la première del documental Enxaneta, produit en 3D per Televisió de Catalunya, al cinemes Cinesa Diagonal de Barcelona. A partir de l'endemà, la pel·lícula es podrà veure a disset cinemes d'arreu del país.