x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

Comunicat de la junta de la CCCC de disculpes als Minyons de l'Arboç

21-11-2011

El dia 15 de setembre passat, la Junta de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, (en endavant CCCC), va emetre un comunicat sobre l'accident del casteller arbocenc Ramon Rovira i Sanahuja que n'explicava la causa de la defunció.

La CCCC va decidir fer pública aquesta informació, en contra de la voluntat expressa de la família i de la colla Minyons de l'Arboç, a la qual pertanyia el Ramon Rovira.

Creiem necessari deixar clar que, amb el comunicat, la CCCC en cap moment pretenia malmetre l'honor o la imatge del casteller Ramon Rovira, de la seva família o de la seva colla, els Minyons de l'Arboç, ni d'ocasionar-los mes dolor del ja existent.

És evident, però, que això no es va aconseguir. En conseqüència, la Junta de la CCCC reconeix i assumeix l'error que això comporta, i ha demanat disculpes tant a la família Rovira com als Minyons de l'Arboç pel dolor ocasionat.

En una reunió celebrada fa pocs dies amb la Junta dels Minyons de l'Arboç vam poder exposar abastament els motius pels quals es va emetre el comunicat en un moment inoportú i de dol.

Vam considerar que és la nostra obligació com a CCCC prevenir futurs accidents, determinant que és el que ha fallat quan se'n produeixen i donar les explicacions pertinents per tal que les colles, així com tots i cadascun dels castellers i castelleres, en siguin conscients i adoptin les mesures necessàries.

La Junta de la CCCC convida a totes les colles castelleres a reflexionar sobre com s'han de gestionar aquest tipus de situacions, per fer compatibles la necessitat d'exercir la responsabilitat en qüestions de prevenció d'accidents i seguretat, la transparència informativa i l'evident respecte a la víctima de l'accident, a la seva família i a la seva colla.