x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

Algemesí i les seves muixerangues celebren el reconeixement de la Unesco

09-12-2011

La població d'Algemesí (Ribera Alta) va celebrar aquest dijous amb solemnitat i, al mateix temps, joia, la inclusió de la seva Festa Major de la Mare de Déu de la Salut en la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Unesco el passat 28 de novembre, amb l'actuació de tots els balls de la festa, incloses les dues muixerangues de la població. La celebració, encapçalada pel president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, va aplegar una gran quantitat de veïns de la població, així com vinguts de fora, a la plaça Major, els carrers adjacents i l'interior de la basílica de Sant Jaume. La celebració va consistir en l'actuació dels diferents balls, primer a la plaça i després a l'interior de la basílica, a l'altar major, seguida d'una curta processó, al final de la qual la Mare de Déu va tornar a entrar a la basílica, flanquejada per les torres de les muixerangues, per la Porta de la capella de la Comunió. 

Una delegació de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) va ser present en la celebració i va poder felicitar representants municipals, així com els mestres de la Muixeranga d'Algemesí, Joan Beltrán, i la Nova Muixeranga d'Algemesí, Mariano Fraind, als quals es va lliurar un obsequi. També es va comentar la possibilitat d'aprofitar la Trobada de Muixerangues del pròxim mes de juny per a fer un acte de tipus més formal per reforçar els lligams entre les muixerangues i els castells, dues manifestacions culturals que, a més d'un clar parentiu en l'origen, comparteixen ara la màxima distinció de la Unesco.