x
This website uses third-party cookies exclusively to collect analytical data. If you continue browsing or close this notice, you will agree to its use.
Information about cookies
Top

Aprovats el document dels valors, l'ús del casc i el no a la publicitat

25-03-2012

L'assemblea de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, celebrada aquest dissabte a Molins de Rei, va aprovar pràcticament per unanimitat el document "Els valors socials del fet casteller", que s'havia anat treballant al llarg de tot l'any, així com altres acords importants, com ara la obligatorietat de l'ús del casc i la no inserció de publicitat en la indumentària castellera. En l'assemblea hi van participar més de 140 persones d'un total de 48 colles, de les 62 que actualment formen la CCCC.

La redacció del document "Els valors socials del fet casteller" havia estat un dels compromisos adquirits per la junta en l'assemblea del 2011, i al llarg de tot l'any es va anar treballant mitjançant un procés participatiu amb la implicació de totes les colles. El document consagra valors com el caràcter obert i inclusiu de les colles o l'amateurisme integral del fet casteller (consulteu el pdf adjunt per un resum del document). El document es va aprovar sense cap vot en contra. 

També es va aprovar sense vots en contra (640 vots a favor i 75 abstencions) l'acord següent: "Establir la prohibició d'exhibir ni insertar el nom, marca, logotip i/o denominació de cap producte identificador d'un patrocinador en la indumentària castellera (camisa, pantalons, faixa, mocador i casc, en el seu cas) durant les actuacions de les colles castelleres."

Finalment, també va aconseguir un ampli consens l'acord que estableix l'ús obligatori del casc per a totes les posicions del pom de dalt, amb independència de l'edat, tant als assajos com a les actuacions. En són excepció les colles universitàries, mentre no es realitzi un estudi específic del seu cas. 

A més d'aquests acords, l'assemblea, que va durar prop de tres hores, va servir per fer oficial el canvi en la presidència, que va passar d'Anna Guasch (Colla Jove Xiquets de Tarragona) a Sergi Valdé (Capgrossos de Mataró), seguint la rotació que s'havia pactat amb l'elecció de la junta actual, que encara el seu darrer any. També es va oficialitzar el relleu en la direcció mèdica i científica de la CCCC, que deixa Jaume Rosset -acomiadat amb una intensa ovació- i recull Daniel Castillo. 

Els Matossers de Molins de Rei, que aquest any celebren el desè aniversari, van exercir d'amfitrions, oferint a les colles una visita guiada pel seu municipi al matí i un animat àpat al migdia. L'assemblea va començar amb emotiu un minut de silenci dedicat a Ramon Rovira (Minyons de l'Arboç) i Ramon Barrufet (Colla Joves Xiquets de Valls).